Wednesday, February 11, 2009

Setiabakti Di Sungai Telor, Kota Tinggi, Johor

Assalammualikum dan salam sejahtera..

Lama sudah saya tidak postkan artikel terbaru... terima kasih kepada pengunjung-pengunjung semua yang sudi melayari blog persilatan Setiabakti Johor Bahru.

Kali nie saya akan paparkan artikel berkenaan pergerakan persatuan Setiabakti di Johor.
Alhamdulillah, semenjak bulan oktober 2008 sehingga sekarang, aktiviti gelanggang pertama saya di Johor telah pun berjalan dengan baiknya... Sesi latihan biasanya dijalankan pada

setiap Jumaat sebelah malam- 9 hingga 10.30 malam. Lokasi gelanggang ini terletak di Kampung Sungai Telor, Kota Tinggi Johor (Daerah yang bersebelahan dengan daerah Johor Bahru).

Penubuhan kelab silat ini adalah melalui hubungan baik dengan barisan BELIA kampung sungai Telor yang sememangnya aktif dalam program-program membina modal insan.

Penyertaan ahli dari pelbagai lapis umur. Dari 7 hingga 16 tahun.. Penyertaan adalah sememangnya menggalakan. kelihatan remaja di kampung ini dahagakan ilmu persilatan. Bahkan diintai juga oleh kampung sebelah. Pada peringkat asas, mereka diajar dengan langkah panglima, langkah panglima pecah 4 di ikuti Jurusan dan buah pukulan.

InysaAllah kemungkinan besar pada bulan Mac 2009 ini akan diadakan perasmian pertama penubuhan kelab silat setiabakti kampung sungai telor.


1.2 Sesi asas buah pukulan


InsyaAllah dalam bulan Mac 2009, kelas buah pukulan untuk dewasa akan dibuka di Kampung yang sama juga. Mudah-mudahan perjuangan ini akan berjaya..

Sedikit gambar dari saya :-

No comments: