Wednesday, March 4, 2009

Seni Silat Setiabakti Mekar Di Johor Bahru - Aktiviti Di SM Teknik Perdagangan Johor Bahru


Salam sekali lagi..

Alhamdulillah.. Sekali lagi.. Seni Silat Setiabakti di Johor bahru menebarkan sayapnya.. Kali nie Setiabakti mula mekar tumbuh di Sekolah Menengah Teknik Perdagangan Johor Bahru... Persatuan Seni Silat Setiabakti SMT Perdagangan telah dijemput untuk membuat persembahan pembukaan bagi majlis Kejohanan Sukan Tahunan di Sekolah tersebut.

Sekumpulan pelajar sejumlah 15 orang telah mengambil bahagian dalam persembahan ini. Dimulakan dengan pergerakan "Langkah Panglima" di ikuti " Permainan Pukulan Buah Melaka", "Pentas Tempur tangan Kosong", "1 asas buah tongkat" dan di tutupi dengan "Jurus Wajib" yang di reka khas untuk persembahan..

Alhamdulillah sepanjang persembahan semuanya berjalan dengan baik cuma terdapat sedikit kesilapan yang dilakukan(boleh dimaafkan). Semua pelajar yang turut serta dalam persembahan ni mengambil masa selama seminggu 3 hari untuk melaksanakan pergerakan dengan sempurna.


1.Langkah Panglima

-------------------------------------------
Pada 4/3/2009 Persatuan silat Sekolah ini telah mengadakan pendaftaran kedua untuk ahli barunya. Alhamdulillah seramai 46 orang pelajar telah mendaftarkan diri untuk mempelajari seni beladiri Silat Setiabakti. InsyaAllah latihan akan di adakan setiap hari Rabu jam 3.00 Petang Sehingga 5.00 Petang... Semoga usaha ini akan berterusan dan mendapat pertolongan dari Allah..

Apa yang menarik sewaktu penerimaan ahli yang baru terdapat seorang pelajar perempuan berbangsa India Kadazan turut berminat menyertai persatuan ini... Beliau juga turut bersama mengambil bahagian dalam persembahan pada hari sukan. Alhamdulillah...

Sedikit petikan gambar pada hari sukan sekolah :-1.0 Permainan Tempur tangan Kosong Setiabakti

1.1Permainan Tempur Tangan Kosong (Buah Kacuk)GAMBAR PENUH DI : www.flickr.com/photos/setiabakti-johor